PENTHOUSE E
Private Residence
Tel-Aviv
Penthouse renovation in northern Tel-Aviv, consisting on a total area of 220 sqm, for a newly-wed couple. Tel-Aviv's famous Reading Chimneys are seen at south from the large windows of the house, and high-rise towers at the north, blending into a feeling of urban freedom. This gave birth the concept of lightness and openness, interwoven into the design in the form of detached, hanging or hovering elements: The black aluminum shelves in the bathroom, the freestanding staircase, hanging light fixtures, wooden shelves detached from the walls and ceiling and additional elements. Along with the sense of harmony, an atmosphere of freedom and individuality is prominently prensent, expressed in the different detached elements, independent of one another.

שיפוץ דירת פנטהאוז בצפון תל-אביב לזוג צעיר ששטחה הכולל כ-220 מ"ר. מן הדירה נשקפים ארובת רידינג וחוף הים במערב, ומגדלי העיר בדרום. מראות הנוף משתלבים יחד ויוצרים תחושה של חופש עירוני. מתוך כך, פותח הקונספט של פתיחות וקלילות, אשר הכתיב את תכנונם של אלמנטים רבים התלויים על כבלי מתיחה או מורחקים מעט מהקירות, מהרצפה ומהתקרה: מדפי האלומיניום השחורים בחדרי הרחצה, גרם המדרגות, גופי התאורה התלויים, מדפי העץ המנותקים מהקירות ומהתקרה ואלמנטים נוספים. לצד תחושת ההרמוניה שבבית, מודגשת תפישת החופש, המתבטאת בעצמאותם של האלמנטים השונים המנותקים זה מזה.